Prawdziwe włoskie makarony z Gragnano

Makaron to nasz pasja i tradycja regionalna.

Tylko z dobrego surowca powstanie dobry wyrób.

Pszenica durum jestem symbolem makaronów wysokiej jakości.

Jest bogatsza w białko niż zwykła pszenica.

Do wytwarzania naszego makaronu wykorzystujemy ekologiczną semolinę z pszenicy durum.

Uzyskiwana jest ze zbóż pochodzących wyłącznie z włoskich upraw organicznych, zlokalizowanych w okolicach Gragnano.

Gwarantujemy kontrolę łancucha dostaw, od pól uprawnych do naszej wytwórni.

Tradycyjne metody, tradycyjne właściwości.

Fabryka Makaronów Sorrentino używa tradycyjnych form z brązu do wytłaczania różnych kształtów.

Użycie tej starej metody pozwala makaronomuzyskać szorstkość i porowatość.

Tak zwana "arraggiatura" (porowatość) pozwala na wchłanianie wszystkich smaków i kolorów z sosów i przypraw podczas ostatecznego przygotowania potraw.

Wyjątkowy aromat, kolor i lekkostrawność.

Powolne suszenie w niskich temperaturach daje makaronom rozpoznawalny żółto-blady kolor i zachowuje pełny smak, aromat oraz wartości odżywcze. Między innymi wpływa na zachowanie lizyny, aminokwasów - składnika białka odpowiedzialnego za strawność makaronu i mającego wpływ na poprawne funkcjonowanie organizmu człowieka.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl