Makaron to nasz pasja i tradycja regionalna.
Tylko z dobrego surowca powstanie dobry wyrób.
Pszenica durum jestem symbolem makaronów wysokiej jakości.
Jest bogatsza w białko niż zwykła pszenica.
Do wytwarzania naszego makaronu wykorzystujemy ekologiczną semolinę z pszenicy durum.
Uzyskiwana jest ze zbóż pochodzących wyłącznie z włoskich upraw organicznych, zlokalizowanych w okolicach Gragnano.
Gwarantujemy kontrolę łancucha dostaw, od pól uprawnych do naszej wytwórni.
Tradycyjne metody, tradycyjne właściwości.
Fabryka Makaronów Sorrentino używa tradycyjnych form z brązu do wytłaczania różnych kształtów.
Użycie tej starej metody pozwala makaronomuzyskać szorstkość i porowatość.
Tak zwana "arraggiatura" (porowatość) pozwala na wchłanianie wszystkich smaków i kolorów z sosów i przypraw podczas ostatecznego przygotowania potraw.
Wyjątkowy aromat, kolor i lekkostrawność.
Powolne suszenie w niskich temperaturach daje makaronom rozpoznawalny żółto-blady kolor i zachowuje pełny smak, aromat oraz wartości odżywcze. Między innymi wpływa na zachowanie lizyny, aminokwasów - składnika białka odpowiedzialnego za strawność makaronu i mającego wpływ na poprawne funkcjonowanie organizmu człowieka.